Hoppa till sidans innehåll

Regler & säkerhet


Tänk först - kör sen!

Tänk först – kör sen, är bästa sättet att undvika farliga situationer. Vi i PSSK arbetar för att det ska vara tryggt och säkert att köra skoter. Vårt mål är att du ska kunna ta dig fram på godkända leder som är i sådant skick att olyckor kan minimeras. Visst hjälper du till genom att köra säkert?

Omdöme och ansvar!

Vi är många som älskar att köra skoter och många som ska samsas ute i naturen längs våra 40 mil leder. När vinterlederna har öppnat är du som medlem varmt välkommen att använda dem med omdöme och ansvar. Tänk gärna på att särskilt säsongens första och sista skotertur riskerar mark- och tjälskador. Genom att följa de lagar och regler som gäller kan vi tillsammans motverka ett snöskoterförbud. Så att vi får behålla våra leder och möjligheten att ägna oss åt vårt stora intresse: att köra snöskoter.

 

Tänk på att någon äger marken du kör på

Våga vägra hygge

Tyvärr får vi fler och fler rapporter om sönderkörda skogsplanteringar. En sönderkörd plantering är förödande för markägaren! Tänk på var du kör och våga vägra hygge! Tyvärr får vi fler och fler rapporter om sönderkörda skogsplanteringar

 

Issäkerhet

Issäkerhet

issäkerhet.se finns all information du behöver om is. Du kan du lära dig om olika istyper, hur du räddar dig själv och andra, vilken utrustning som är nödvändig och många andra användbara tips.

Var extra uppmärksam när du kör skoter nära land. Bryggor och båtbommar kan sticka ut, exempelvis vid Bergsvikshamnen.

Var alltid vaksam på att isen kan bryta upp vid uddar och skär. Tänk även på att ”pimpelhålsgupp” brukar vara riktigt hårda!

 

Vägöverfarter


Uppdaterad: 20 DEC 2017 11:08 Skribent: PSSK

Bli medlem i PSSK

Deep Powder Magazin 2017/2018

Evenemangskalender PSSK

Förarbevis skoter

Kontakta styrelsen

SNOFED

Tänk först - kör sen!

PSSK på Instagram

Postadress:
Piteå Snöskoterklubb - Motorcykel och Snöskoter
Box 196
94124 Piteå

Kontakt:
Tel: 0708384070
E-post: This is a mailto link

Se all info

PSSK sponsorer

AE Däckcenter 

Bilhuset Piteå

CrossFix 

Däckia Piteå

Laitis i Piteå

Pite MC & Motor AB

Piteå Såg & Hyvleri

PSS 

 

 Svedea snöskoterförsäkring