Hoppa till sidans innehåll

Vad är en Byagrupp?


Byagruppen – värd sin vikt i guld

Ledunderhåll är kostsamt och medlen är små. För att underhålla alla 40 mil på bästa sätt tar vi hjälp av vårt koncept Byagrupp. En Byagrupp är en lokal arbetsgrupp som består av skoterintresserade personer boende i byn. Varje grupp har en Byagruppansvarig som sammankallande och länk till styrelsen. Deltagarna i gruppen bestämmer själva över hur de vill lägga upp arbetet. Byagruppen är en del av PSSK.

Varje Byagrupp har tillgång till minst en ledsladd och en arbetsskoter, bredbandare. Byagruppen och andra medlemmar som hjälper till behöver alltså inte använda sina egna maskiner för underhåll. 

Naturligtvis är det inget krav att du som medlem i PSSK ska vara aktiv ledsladdare. Men ju fler vi är som delar på arbetet desto lättare och smidigare går det. Och vi slipper situationer där ett fåtal eldsjälar uträttar stordåd tills orken tryter.

- ”Det finns så många fördelar med en byagrupp. Vi känner vår by och vet hur vi vill ha det på vår egen bakgård och vad som fungerar bäst. Vi har även bra kontakt med markägaren och andra som berörs av vinterlederna. Dessutom är det lätt att komma i kontakt med styrelsen och få hjälp när vi behöver det. Och vi har kul och drar lasset tillsammans.”

PSSK tillhandahåller all den hjälp som en by kan behöva. Finns intressse för att starta en ny Byagrupp i din by? Då ordnar vi förutsättningar för ett möte genom exempelvis annonsering. 

Material till broar, kryss och stolpar finns att få. PSSK har även en timmervagn till fyrhjuling. Motorsågar och flera röjsågar finns att låna. En Byagrupp kan även få en sladdskoter till låns av klubben. Krav för detta är att det finns en ansvarig och en fungerande Byagrupp med sladdlista. Ni kan ansöka om ett bensinbidrag till sladdskoter. Fungerande Byagrupper kan även söka ett bidrag för inköp av sladd.

Varje Byagrupp kan även kontakta styrelsen för större insatser. Exempelvis när markförhållandena är så dåliga att det finns behov av en grävmaskin som jämnar till underlaget eller avlägsnar stora stenar. Ansökning av denna typ kommer att behandlas och utföras så snart det finns tillstånd från exempelvis berörd markägare, samt finansiering.

Vår vision är att varje by ska ha en aktiv och väl fungerande byagrupp. Vill du hjälpa till i din byagrupp eller starta upp en ny? Du är hjärtligt välkommen att kontakta aktuell Byagruppsansvarig eller styrelsen.

 

Uppdaterad: 20 DEC 2017 11:07 Skribent: PSSK

Bli medlem i PSSK

Deep Powder Magazin 2017/2018

Evenemangskalender PSSK

Förarbevis skoter

Kontakta styrelsen

SNOFED

Tänk först - kör sen!

PSSK på Instagram

Postadress:
Piteå Snöskoterklubb - Motorcykel och Snöskoter
Box 196
94124 Piteå

Kontakt:
Tel: 0708384070
E-post: This is a mailto link

Se all info

PSSK sponsorer

AE Däckcenter 

Bilhuset Piteå

CrossFix 

Däckia Piteå

Laitis i Piteå

Pite MC & Motor AB

Piteå Såg & Hyvleri

PSS 

 

 Svedea snöskoterförsäkring