Hoppa till sidans innehåll

Nyöppnad skoterled i Öjebyn!

20 DEC 2017 12:00
Äntligen!!! PSSK Har glädjen att erbjuda alla skoteråkare en liten julklapp i form av en nyöppnad skoterled i centrala Öjebyn, skoterleden är ca. 700meter lång och sträcker sig mellan PitStop pizzeria och OK/Q8, vi i styrelsen har under många år och
  • Uppdaterad: 20 DEC 2017 19:19

Öjebyns byagrupp satte genast igång med att borra ner nästan 40 stolpar i den frusna backen, sedan har nästan ett femtiotal nya ledkryss med reflextejp skruvats upp och därtill ca. 50st ”Stopp”, ”Avvik ej från leden” samt ”Korsande väg” skyltar. Slutligen så har man använt traktor för att skotta bort snöhögar och plogkarmar som hunnit bli stenhårda, samt givetvis ledskoter med Snowmoversladd för att sladda upp leden så att den blir körbar.

Och nu på söndag den 17/12-17 kan vi härmed bekräfta att leden är öppnad för allmänheten! 😊

Den nya ledsträckan möjliggör faktiskt att man från både Bergsviksbron och Ankargrund nu har möjlighet att köra landsträckan till Norrfjärden och vidare, utan att behöva köra på älven ifall isläget är otryggt på försäsongen eller efter påsk. Med lite tur så kanske ytterligare en ny och riktigt lång ledsträcka kan öppnas upp från Bredviksbergets avfallsstation via kraftledningssträckan och vidare mot Böle och Pålberget, vi i styrelsen (genom Böle/Pålbergets byagrupp) håller precis i skrivande stund på att göra ett ”mindre” utskick till nästa 70st markägare för att få detta godkänt, vi håller givetvis tummarna att detta kan sluta lika lyckligt som den nyöppnade Öjebyleden.

Det är med stor ödmjukhet som vi ska förvalta de leder som vi idag får använda och vi ska aldrig glömma bort att det räcker med att några få förare som missköter detta för att lederna åter kan bli stängda och förlagda med förbud, så från snöskoterklubbens styrelse så uppmanar vi alla våra medlemmar och övriga nyttjare att använda insidan i hjälmen och köra lugnt, följa skyltarnas rekommendationer samt vara observant då ni passerar alla vägar och gångvägar i våra byar.

Nu vill vi inte ha flera förbud och olyckor, tillsammans måste vi hjälpas åt att sköta detta snyggt.

God Jul och många fluffiga mil på skotern önskar styrelsen för Piteå Snöskoterklubb.

PS. Glöm inte av att PSSK är i behov av erat stöd, så se till att vara medlem i Sveriges bästa snöskoterförening!

Skribent: Magnus Olofsson
Epost: This is a mailto link

Bli medlem i PSSK

Deep Powder Magazin 2017/2018

Evenemangskalender PSSK

Förarbevis skoter

Kontakta styrelsen

SNOFED

Tänk först - kör sen!

PSSK på Instagram

Postadress:
Piteå Snöskoterklubb - Motorcykel och Snöskoter
Box 196
94124 Piteå

Kontakt:
Tel: 0708384070
E-post: This is a mailto link

Se all info

PSSK sponsorer

AE Däckcenter 

Bilhuset Piteå

CrossFix 

Däckia Piteå

Laitis i Piteå

Pite MC & Motor AB

Piteå Såg & Hyvleri

PSS 

 

 

Storfors Varv & Marina

Svedea snöskoterförsäkring